Før oppholdet

Mål for oppholdet 

Du vet best hvor skoen trykker. Før du kommer til CatoSenteret oppfordrer vi deg til å tenke gjennom hva som er viktig for deg å fokusere på under oppholdet, slik at vi sammen kan jobbe mot målene du setter deg. Du får tilsendt et skjema når du får plass, som kan hjelpe deg med å sette opp målprioriteringer og ønsker for oppholdet. Dette skjemaet vil vi arbeide videre med sammen med deg når du kommer. 

Hvis du ønsker det, vil vi gjerne invitere dine pårørende til å være delaktige i din rehabiliteringsprosess.

Når skal jeg møte på CatoSenteret? 

Hvis du ikke har fått annen beskjed i velkomstbrevet, kan du møte mellom kl. 09.00 og 10.00 ankomstdagen. Henvend deg i resepsjonen. En sykepleier vil ønske deg velkommen og ta en liten samtale med deg om alt det praktiske. Fra kl. 11.00 er det felles informasjon om CatoSenteret og mulighet for en omvisning. Du får flytte inn på rommet ditt så snart det er klart, vanligvis rundt kl. 13.00. 

Jeg har fått plass på «rehabilitering med arbeid som mål». Når skal jeg møte da? 

Under Korona-pandemien skal du ikke møte til Kartleggingsdag på senteret. Kartleggingen foregår nå elektronisk ved hjelp av videosamtale eller telefon.

Oppholdet starter 2 uker senere og har en varighet på 3 uker. Da møter du mellom 09.00 og 10.00. Hvis du er delvis i arbeid, er det lagt til rette for at du kan kombinere jobb og rehabilitering. Oppholdet vil da forlenges tilsvarende de dagene du er på jobb.

 

Reise med offentlig transport

Fra Oslo kan du ta tog (L 21) til Sonsveien stasjon og overgang til Buss 540 Moss. Nærmeste buss-stopp til CS heter Bokfinkveien. Ca. 400 meter å gå fra holdeplassen. 

OBS! Bruker du rullestol går du av toget i Moss og tar bussen derfra til CatoSenteret. Da slipper du den bratte bakken opp fra perrongen på Sonsveien stasjon og opp til gateplan. Det er ikke heis på denne stasjonen.   

Last ned Ruter-appen for å kjøpe billett til buss og tog i Oslo og omegn. 

Fra Gardermoen lufthavn går det flybuss til Sonsveien. Be bussjåføren bestille drosje fra stasjonen til CatoSenteret. 

Med bil

Kjør E6 og ta av mot Son. Følg skilting mot Son og deretter mot CatoSenteret, omtrent 3 km fra avkjøringen. Senteret har gratis parkeringsplasser.

Du har rett til å få dekket reiseutgifter når du reiser til eller fra offentlig godkjent behandling. I utgangspunktet gjennomfører du reisen på egenhånd, og søker om godtgjørelse for reiseutgiftene i etterkant. Du kan lese mer om pasientreiser og søke om reisedekning på helsenorge.no.

For brukere med dagopphold, dekkes reise tur/retur CS og hjem under hele oppholdet.

Hvis du av helsemessige årsaker ikke kan bruke offentlig transport til behandlingsstedet, må du kontakte den som har henvist deg (fastlegen eller henvisende lege), for å få rekvisisjon til annen transport. Er det trafikale årsaker til at du ikke kan bruke offentlig transport, som for eksempel manglende transporttilbud på strekningen, må du kontakte det lokale pasientreisekontoret ditt på telefon 05515. 

Skal du på avtalte kontroller, poliklinikk, andre avtaler, eller ta permisjon i helgene, må du selv ordne transport. CatoSenteret dekker ikke dette.

Det er egenandel på rehabiliteringsopphold.

I henhold til statens satser er egenandelen per dag/døgn i rehabiliteringsinstitusjon på kroner 150,-.

Egenandelstak 2 for opphold ved CatoSenteret er på kroner 2250,- for 2020. Våre døgnopphold går over fire uker.
Aldersgrensen for egenandelsfritak er hevet til 16 år. 
Du kan følge med på dine registrerte egenandeler ved å logge deg inn på Mine egenandeler på Helsenorge.no

  • Ta med klær og sko til både innendørs og utendørs aktiviteter. Pakk klær etter årstiden, regntøy, vindtett tøy og varme klær. Vi anbefaler også en liten sekk for å ta med skift på tur, solbriller og caps. 
  • Badetøy og morgenkåpe 
  • Toalettsaker 
  • Egne medisiner (eller resept) for hele perioden 
  • Hjelpemidler du bruker 
  • BankID til innlogging på kartleggingsskjema (for å måle din fremgang) 
  • Egen PC/nettbrett hvis du ønsker det 
  • Skolebøker og plan fra hjemskole  
  • Senteret har vaskemaskin og tørketrommel, i tillegg til et tørkestativ på hvert rom  
  • CatoSenteret tar ikke ansvar for verdisaker. Egen reiseforsikring må benyttes til dette. 

 

Omtanken...er den beste tanken vi kan få, og den beste tanken vi kan gi.

 

Hva finnes på rommene? 

Alle rom har eget bad med dusj. Det er TV på alle rom, samt seng, sovesofa, en godstol, skrivebord, klesskap og kommode.  

Internett  

CatoSenteret har gratis WIFI, men med begrenset hastighet. Ønskes raskere nett til streaming, kan dette kjøpes i resepsjonen. Det er ikke tillatt å sette opp eget utstyr med WIFI-sendere. Skoleelever får utvidet kapasitet. 

Hva slags mat er det på senteret? 

Kostholdet er variert og næringsrikt, slik at de fleste behov dekkes. Under koronapandemien praktiserer vi porsjonsservering og ikke buffet. Dette gjør vi for å ivareta smittevernet. Spesielle behov innen ernæring tilpasses ved et samarbeid mellom avdelingene og kjøkkenet.

Det er mulig å få tilrettelagt kost ved for eksempel allergier eller ulike dietter.   

Det står kjøleskap i fellesstuene, slik at du kan oppbevare noe mat eller drikkevarer der ved behov.