Nasjonalballetten kommer!

Når publikum ikke kan komme til Operaen, kommer Operaen til publikum. Torsdag 28. mai kl. 12.00 danser Nasjonalballetten utenfor Catosenteret.

– Vi gleder oss til å danse for dere, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen, som også er konferansier i forestillingen.

Nasjonalballetten kommer med operabilen og en cirka 30 minutter lang forestilling med klassisk og moderne ballett. Vi vil oppleve noen av Norges og verdens beste dansere:

Natasha Dale og Gakuro Matsui danser en pas de deux – dans for to – fra den klassiske balletten La Sylphide, Sonia Vinograd og Alberto Ballester danser den moderne koreografien Pulse og en pas da deux fra den klassiske balletten Giselle, og Daniela Cabrera og Yoel Carreño danser en pas de deux fra den klassiske balletten Le Corsaire.

Nasjonalballetten er Norges eneste ballettkompani og holder til i Operahuset i Oslo. De danser klassiske balletter som Svanesjøen, Tornerose og Nøtteknekkeren, men også moderne verk av store internasjonale koreografer og nyskapte verk. Siden 2012 har Ingrid Lorentzen vært sjef for Nasjonalballetten, etter mange år som solist i kompaniet. Det er til sammen 75 dansere i hovedkompaniet og kompaniet for unge dansere, Nasjonalballetten UNG. Danserne kommer fra hele verden.

Nasjonalballettens husregissør Marit Moum Aune står bak konseptet Nasjonalballetten kommer!. Hun har skapt noen av kompaniets største suksesser og er en anerkjent teater- og filmregissør.