Nasjonalballetten på besøk

Når publikum ikke kan komme til Operaen, kommer Operaen til publikum. I strålende sol og trygge avstander, fikk brukerne på Catosenteret en helt spesiell forestilling da Nasjonalballetten kom på besøk.

– Det har vært helt fantastisk å være her! Spesielt med tanke på den innsatsen som CatoSenteret legger ned for de pasientene som har vært hardest rammet av koronaviruset.

Ballettsjef, Ingrid Lorentzen

Nasjonalballetten kom med operabilen og rigget opp en fantastisk utendørscene. Brukere og ansatte ved senteret fikk et gledelig avbrekk i koronahverdagen med dans fra noen av Norges og verdens beste dansere, ledet av balettsjef Ingrid Lorentzen. Danserne som gledet tilskuerne denne dagen var:

Natasha Dale og Gakuro Matsui, som danset en pas de deux – dans for to – fra den klassiske balletten La Sylphide, Sonia Vinograd og Alberto Ballester, med en moderne koreografi Pulse og en pas da deux fra den klassiske balletten Giselle, og Daniela Cabrera og Yoel Carreño, som danset en pas de deux fra den klassiske balletten Le Corsaire.

Ballettsjef Lorentzen med danserne fra Nasjonalballetten

Brukere og pårørende koste seg storlig og satte pris på det som for mange var et nytt møte med klassisk dans og musikk og en rørende opplevelse. Som en mor uttrykte det:

– Dette var virkelig helt fantastisk! Jeg synes det er utrolig flott at de kommer og har en forestilling for oss her. Det spiller en stor rolle i hverdagen vår. Jeg nøt hvert sekund, faktisk så ble det noen tårer i øyekroken. Dette kommer vi til å leve lenge på.

Nasjonalballetten er Norges eneste ballettkompani og holder til i Operahuset i Oslo. De danser klassiske balletter som Svanesjøen, Tornerose og Nøtteknekkeren, men også moderne verk av store internasjonale koreografer og nyskapte verk. Siden 2012 har Ingrid Lorentzen vært sjef for Nasjonalballetten, etter mange år som solist i kompaniet. Det er til sammen 75 dansere i hovedkompaniet og kompaniet for unge dansere, Nasjonalballetten UNG. Danserne kommer fra hele verden.