Ronny viser hvordan

Ronny Køiser kom til CatoSenteret etter en paragliderulykke som førte til en ryggmargsskade. Etter mange opphold hos oss har han blitt et forbilde som andre brukere lytter til og lar seg inspirere av.

Likemannsarbeidet er viktig for de som opplever ny skade eller sykdom. Det å få møte en person som har vært i samme situasjon og vet hvor skoen trykker, betyr mye og er til god hjelp og støtte.

Ronny har betydd utrolig mye, spesielt for nye ryggmarsskadde. Gjennom sin væremåte og positive oppmuntring viser Ronny hvordan de kan mestre alle små og store utfordringer i sin nye hverdag.

Det har naturligvis mye større effekt at Ronny viser og instruerer for eksempel forflytninger i alle mulige former, enn ved å få sånt forklart muntlig. Vi har derfor samarbeidet med Ronny om en videoserie hvor han viser hvordan det er å leve med ryggmargskade, tips og råd om forflytninger og hvordan han takler hverdagens mange utfordringer.

Hvis det er noen av våre brukere som har lyst til å henge seg på med andre små videosnutter som kan illustrere lignende situasjoner, og som kan være til læring eller inspirasjon for andre, kan vi få til en riktig fin og nyttig side. Send oss gjerne en e-post til senteret@catosenteret.no hvis du har lyst å bidra.

Ronnys historie

Ronny opplevde enhver paragliders største mareritt. Etter take-off fra Spillumsfjellet i Namsos kjenner han at vinden som er i ferd med å blåse opp skaper turbulens som gjør at fallskjermen klapper i hop og sender Ronny rett i fjellveggen.

Ronny våkner på sykehus med knekt rygg og flere andre brudd. Etter mange opphold på CatoSenteret med iherdig egeninnsats og trening, har Ronny oppnådd resultater som ingen trodde var mulig.