Fasiliteter

CatoSenteret har en fantastisk beliggenhet i Son, med uteområde i naturskjønne omgivelser som gir tilgang både til skogen rett ved, og til sjøen og alle mulighetene det gir. Uteområdene brukes aktivt i rehabiliteringen. 

CatoSenteret ble åpnet i 1998 og har et moderne preg både ute og inne. Bygg og uteområder har god tilgjengelighet og er tilrettelagt for alle grupper mennesker med nedsatt funksjonsevne. Hovedhuset med alle brukerrom, treningsfasiliteter og fellesrom, er universelt utformet. Huset har to etasjer. I første etasje er nesten all aktivitet samlet i to treningssaler, basseng, flere behandlerrom og treningsrom. Her finner du spisesalen og konferanserom. Konferanserommene har teleslynge. De tverrfaglige teamene for de ulike brukergruppene har teamrom i samme område som treningsfasilitetene. I andre etasje er det brukerrom og dagligstuer, i tillegg til at etasjen huser administrasjonen ved senteret.

Bakketunet
Bakketunet ble reist i 2019 og brukes flittig til fysisk aktivitet og gode møter mellom brukere, ansatte og besøkende til CatoSenteret i vakre omgivelser. Det går an å dele den store salen i to. Her er foregår det hver dag aktiviteter som yoga, meditasjon, mindfulness, mattegym, eller faglige kurs og seminarer. Vi leier også ut Bakketunet til ulike formål som seminar, konfirmasjoner eller barnedåp. Les mer om Bakketunet - CatoSenterets nye storstue.

Parkering 

Det er rikelig med gratis kort- og langtidsparkeringsplasser både for handikappede og besøkende på senteret. Det er også mulig med lading for de som kjører El-bil.  

Basseng 

Svømmebassenget er lett tilgjengelig og holder en behagelig varme på rundt 33 grader. Mange brukere finner det lettere å bevege seg i vann, så bassenget blir mye brukt til ulike treningsformål. Dette er også et populært tilbud for eldregruppen og babysvømmerne i Son.

Behandlingsrom 

CatoSenteret har også velutstyrte behandlingsrom for fysioterapi, ergoterapi, logopedi og sykepleie, hvor brukerne kan få individuell behandling, terapi, samtaler og undersøkelser. 

 

Resepsjonen 

Resepsjonen er selve hjerte ved senteret og et hyggelig samlingssted for brukerne. I tillegg til et trivelig personale som alltid står parat til å hjelpe, finner du her en TV-krok og en kiosk hvor du i tillegg til vanlige kioskvarer kan kjøpe diverse toalettartikler. Resepsjonen er bemannet alle dager fra klokken 07.30 til 21.00. 


 

Livet handler først og fremst om vilje.

Karin Fossum

 
 

Spisesal 

Spisesalen er lys og trivelig med god utsikt over Son og fjorden. Her serverer vi næringsrik og appetittvekkende måltider som er en viktig faktor i rehabiliteringsprosessen. Vi legger også vekt på det sosiale rundt måltidene. Våre kokker har høy fagkompetanse på kosthold og ernæring og lager gode måltider som gir brukerne overskudd til å gjennomføre dagens aktiviteter.  

Kjøkkenet gir også tilbud om individuell tilrettelegging for de som måtte ha behov for spesielle dietter. Dette gjøres etter avtale. Våre leger og sykepleiere gir også råd til brukere som trenger kostveiledning individuelt, samtidig som det undervises om kosthold og ernæring til ulike grupper. 

Brukerrom 

På CatoSenteret har vi 86 brukerromBrukerrommene i hovedbygget er store og romslige. Der er det god plass til rullestol både på badet og i hovedrommet. I tillegg til seng og nattbord har rommene en sovesofa, skrivepult, klesskap, kommode og TV 

Ut over dette kan vi gjøre individuelle vurderinger og tilpasninger av rommene i forhold til behov for hjelpemidler og annet.  

Treningssaler 

På CatoSenteret har vi tre treningssaler for gruppetrening og individuell trening. På dagtid benyttes de til gruppetimer og pasientbehandling. På kveld og i helger kan brukerne fritt bruke utstyr, klatrevegg og treningssaler til egentrening.    

CatoSenteret tilbyr også kveldstrening i styrkesalen for innbyggerne i Son.  

Behandlingsrom 

CatoSenteret har også velutstyrte behandlingsrom for fysioterapi, ergoterapi, logopedi og sykepleie, hvor brukerne kan få individuell behandling, terapi, samtaler og undersøkelser.   


Sosiale møteplasser 

Rett ved resepsjonen er det en sofagruppe med TV. Ellers på huset er det flere oppholdsstuer, en i første etasje som er de unges og barnas stue. Her kan de unge spille ulike spill, se på filmer eller annen underholding som appellerer til denne aldersgruppen.  

andre etasje er det en egen stue med bibliotek og spill som de voksne brukerne kan benytte. Utenom dette er det sofagrupper og stoler de ulike aktivitetssonene og rommene.