Før oppholdet

Mål for oppholdet 

Du vet best hvor skoen trykker. Før du kommer til CatoSenteret oppfordrer vi deg til å tenke gjennom hva som er viktig for deg å fokusere på under oppholdet, slik at vi sammen kan følge opp og jobbe mot dine mål, prioriteringer og ønsker for oppholdet når du kommer hit.  

Hvis du ønsker det, vil vi gjerne invitere dine pårørende til å være delaktige i din rehabiliteringsprosess.

Når skal jeg møte på CatoSenteret? 

Du vil motta et brev fra CatoSenteret, enten elektronisk gjennom din DigiPost, eller i postkassen, for de som ikke har registrert seg i DigiPost. Her finner du informasjon om fremmøtetidspunktet på ankomstdagen. Hvis du ikke har mottatt dette brevet, kan du sende en e-post til Inntakskontoret på inntak@catosenteret.no, eller ringe CatoSenteret på 64 98 44 00.

Ved ankomst til CatoSenteret blir du møtt av en sykepleier fra nærteamet som vil ønske deg velkommen og ta en liten samtale med deg om alt det praktiske. Fra kl. 11.00 er det felles informasjon om CatoSenteret og mulighet for en omvisning. 

 

Reise med offentlig transport

Fra Oslo kan du ta tog (L 21) til Sonsveien stasjon og overgang til Buss 540 Moss. Nærmeste buss-stopp til CS heter Bokfinkveien. Ca. 400 meter å gå fra holdeplassen. 

OBS! Bruker du rullestol går du av toget i Moss og tar bussen derfra til CatoSenteret. Da slipper du den bratte bakken opp fra perrongen på Sonsveien stasjon og opp til gateplan. Det er ikke heis på denne stasjonen.   

Last ned Ruter-appen for å kjøpe billett til buss og tog i Oslo og omegn. 

Fra Gardermoen lufthavn går det flybuss til Sonsveien. Be bussjåføren bestille drosje fra stasjonen til CatoSenteret. 

Hvis du kommer med bil

Kjør E6 og ta av mot Son. Følg skilting mot Son og deretter mot CatoSenteret, omtrent 3 km fra avkjøringen. Senteret har gratis parkeringsplasser.

Du har rett til å få dekket reiseutgifter når du reiser til eller fra offentlig godkjent behandling. I utgangspunktet gjennomfører du reisen på egenhånd, og søker om godtgjørelse for reiseutgiftene i etterkant. Du kan lese mer om pasientreiser og søke om reisedekning på helsenorge.no.

For brukere med dagopphold, dekkes reise tur/retur CatoSenteret og hjem under hele oppholdet.

Hvis du av helsemessige årsaker ikke kan bruke offentlig transport til behandlingsstedet, må du kontakte den som har henvist deg (fastlegen eller henvisende lege), for å få rekvisisjon til annen transport. Er det trafikale årsaker til at du ikke kan bruke offentlig transport, som for eksempel manglende transporttilbud på strekningen, må du kontakte det lokale pasientreisekontoret ditt på telefon 05515. 

Skal du på avtalte kontroller, poliklinikk, andre avtaler, eller ta permisjon i helgene, må du selv ordne transport. CatoSenteret dekker ikke dette.

Egenandelen for et opphold ved CatoSenteret i 2024 er kroner 163 per dag. Frikortgrensen for 2024 er kroner 3165.

Aldersgrensen for egenandelsfritak er 16 år. Du får også fritak ved yrkesskade. Du kan følge med på dine registrerte egenandeler ved å logge deg inn på Mine egenandeler på Helsenorge.no

 • Ta med klær og sko til både innendørs og utendørs aktiviteter. Pakk klær etter årstiden, regntøy, vindtett tøy og varme klær. Vi anbefaler også en liten sekk for å ta med skift på tur, solbriller og caps. 
 • Badetøy og morgenkåpe 
 • Toalettsaker, inkludert shampoo 
 • Hjelpemidler du bruker (ikke defekte) 
 • BankID til innlogging på kartleggingsskjema (for å måle din fremgang) 
 • Egen PC/nettbrett hvis du ønsker det 
 • Skolebøker og plan fra hjemskole  
 • Senteret har vaskemaskin og tørketrommel, i tillegg til et tørkestativ på hvert rom. Vaskepulver kan kjøpes i resepsjonen, eller tas med. 
 • CatoSenteret tar ikke ansvar for verdisaker. Egen reiseforsikring må benyttes til dette. 
 • Medisiner: Ta med egne medisiner/legemidler og en oppdatert liste over legemidler som er signert av din fastlege. Sørg for at du har oppdaterte resepter på apoteket. Dosett til medisiner må medbringes.

  A- og B-preparater må låses inn på avdelingen, bruken kontrolleres av lege/sykepleier.

   

 

Omtanken...er den beste tanken vi kan få, og den beste tanken vi kan gi.

 

Kan hunden min være med på rehabiliteringsoppholdet?

Det er mange som lurer på om det er mulig å ta med egen hund til CatoSenteret, siden vi likevel tilbyr dyreassistert hundeterapi. Svaret er at det ikke er anledning til å ta med egen hund. 

Det er kun brukere med førerhunder som benyttes som hjelpemiddel for brukere med for eksempel helt eller delvis nedsatt syn/hørsel, eller hunder som assisterer personer med fysiske funksjonsnedsettelser og som trenger hjelp med praktiske gjøremål, som får ha med egne hunder under rehabiliteringsoppholdet.  

Våre hunder som benyttes til dyreassisterte intervensjoner og terapi i rehabiliteringen, er spesialtrente og godkjent for dette formålet. Det er viktig at de får konsentrere seg om oppgavene sine, uten å bli forstyrret av andre hunder.  

Hva finnes på rommene? 

Alle rom har eget bad med dusj. Ta med egen shampoo og spesialsåpe, hvis du bruker det. Det er TV på alle rom, samt seng, sovesofa, en godstol, skrivebord, klesskap og kommode.  

Internett  

CatoSenteret har gratis WIFI. Brukernavn og passord får du i resepsjonen. 

Hva slags mat er det på senteret? 

Kostholdet er variert og næringsrikt, slik at de fleste behov dekkes. Spesielle behov innen ernæring tilpasses ved et samarbeid mellom avdelingene og kjøkkenet.

Det er mulig å få tilrettelagt kost ved for eksempel allergier eller ulike dietter. Gi beskjed dersom du har allergier eller spesielle behov i forkant av oppholdet.  

Det står kjøleskap i fellesstuene, slik at du kan oppbevare noe mat eller drikkevarer der ved behov.