Nesten tilbake til normalen

Status for smittevern sommeren 2021.

Norge åpner gradvis opp og slakker litt opp på kravene til smittevern og avstandsregulering. Som helseinstitusjon må CatoSenteret holde ut litt til, men vi har foretatt noen justeringer i samsvar med nasjonale tiltak.

Nå som mange ansatte og brukere er fullvaksinert, blir den kliniske driften og samhandlingen med brukerne enklere. Vi kan droppe munnbindet etter hvert og smile til hverandre.

Vi åpner opp for at foreldre og pårørende kan begynne å bruke treningssaler og basseng på fritiden. Det blir også anledning til å få besøk utendørs, så lenge man er flink til å overholde 2 meters avstand. Vi må vente litt lenger med å åpne opp for besøkende innendørs.

Med et åpnere samfunn, sommer og sol, følger også store folkeansamlinger. Det er miljøer som covid-viruset trives spesielt godt i. Derfor har vi begrenset antall permisjoner til én permisjonshelg i løpet av oppholdet. Vi ber da om at dere som får innvilget permisjon holder dere til deres vante kohorter når dere er hjemme, og anmoder om at dere ikke besøker offentlige steder, som butikker og restauranter, for å unngå å ta med dere smitte tilbake til senteret.

Mens vi venter på en full friskmelding av samfunnet, er det i grunnen to ting vi trenger å huske på for å hindre spredning av koronavirus, å sørge for god hygiene og god avstand.

Vi øyner en slutt på det hele og går sommeren optimistisk i møte!

GOD SOMMER!