Skiglede og mestring i Middagsåsen

Denne uken inntok 35 brukere og ansatte Middagsåsen skisenter. Dette var siste skidag for denne sesongen. Vi benyttet derfor anledningen til å takke ildsjelene som nok en gang hadde preppet nedfartene og jobber frivillig for at våre brukere skal få oppleve skiglede og mestringsfølelse. Den harde kjerne som mottok blomster var Stein Stormyrbakken, Johnny Svendsen og Eirhild Løvskov.

Vi hadde invitert både Moss Avis og Vestby Avis, i tillegg til NRK Østfold Viken for å få de til å formidle til sine lesere/seere hvilket fantastisk skisportssenter og tilbud dette er, ikke bare for de mest frelste alpinentusiaster, men for våre brukere som kanskje ikke har kjent på skiglede, utendørs lek og mestring på årevis på grunn av sykdom, og hva dette betyr for dem. Dessverre kom ikke dette øverst på prioriteringslisten for pressen denne dagen.

Middagsåsen ligger midt i smørøyet i vår region, helt drevet på dugnadsånd og frivillighet av en hard kjerne på 25-30 personer. Det er Jørgen Stormyrbakken som er driftsleder i anlegget. Han var ikke tilstede denne dagen, men vi fikk en prat med Johnny Svendsen, pensjonist og en av ildsjelene. Han kan fortelle at skibakken ble anlagt på 80-tallet av bonden på Kobbel gård som eier området.

Johnny selv har arbeidet som frivillig siden han gikk av med pensjon. «Det innebærer jobbing hele året. Når vi stenger anlegget, går vi over og reparerer alt utstyret, så er det sjauing i bakken for å holde nede vegetasjon, jevne ut nedfartene, gå over alt teknisk utstyr og heiser og legge alt til rette for neste sesong. Før sesongstart er det å få på plass netting, polstring og så videre. Vi er en ivrig gjeng. Hadde vi ikke hatt så mange frivillige, hadde dette ikke vært mulig», sier Johnny. Han legger til at de setter stor pris på besøk fra ansatte og brukere fra CatoSenteret. Da blir det liv og moro her!

Tilrettelagt for alle

Middagsåsen har et tilbud til utøvere på alle nivå. Det er imponerende profesjonelt preppet og strøkent i alle nedfarter. Ildsjelene stiller opp for alle behov og ønsker. I den ene bakken kan de som ikke har stått på alpinski på en stund, eller de som er helt nybegynnere, få prøve seg. Her kan man justere hastigheten på trekket for de som er mindre rutinerte med å komme på og av trekket. Kjekt for våre brukere med nedsatt funksjon.

Har du ikke utstyr selv, kan du leie både akebrett av ulike slag, alpinski, snowboard, hjelm og støvler. Når du blir hustrig og kald, kan du trekke inn i varmestuen og kose deg. Eller hva med en frisk tur på snøscooteren hvor det kribler i magen mens du suser i full speed oppover bakkene?

Middagsåsen har også hopp og rails for de som vil prøve ut dette. På den store air-bagen kan små fryktløse skikjørere øve seg på front- og backflips og andre type tricks på snowboard eller twintip ski, og lande trygt og godt.

Johnny forteller at fristylekjører Birk Ruud og snowboarder Marcus Kleveland besøkte anlegget for noen uker siden og berømte bakken og de morsomme hoppene. «Det tar vi som et kompliment,» sier Johnny.

Mestring, skiglede og moro

Det formelig lyste av ansiktene på deltakerne denne dagen. Alle får prøve seg ut fra egne forutsetninger og ønsker. Det gjør godt å være ute og leke i snøen sammen med andre. Det er bare litt motivasjon som skal til når de først har meldt seg på og bestemt seg for å utfordre seg selv til skiglede og moro. Og du verden så godt det er å komme seg ut, gjøre noe annet og kjenne på den mestringsfølelsen det gir!

Tid til rebusløp ble det også. En av postene lå helt øverst i skibakken. Da måtte trugene frem. Det er mye man klarer så lenge det er lystbetont.

Hurra for Middagsåsen, fellesskap og vinterlek!